Kontrollera båten först

Tjenare bloggen! Det är sommartider och många människor tycker då om att hänga vid vattnet, vissa drar sig till havet medans andra till sjöar. Jag tänkte idag prata lite om båtar och dess drivning av hydraulik. Styrsystemet i våra båtar drivs ofta av hydraulik, som om du frågar mig är ett väldigt komplext område där det krävs stor kunskap för att kunna ge sig på någon form av reparation. Vid vissa tillfälle så kan även framdrivningen vara hydraulisk. Jag tror att vi alla kan komma överens om att en båt utan styrning eller drivning är till någon större nytta. Det finns ingen poäng med att ens lägga i båten om det inte går att manövrera den och har man lagt i den utan att styrningen fungerar så är det ännu svårare att få upp den på land igen. Därför vill jag uppmana alla att på något sätt kontrollera så att båten fungerar innan ni lägger i den. Kolla så att styrsystemet fungerar utan några problem och därefter kan båten läggas i. Om det är något fel på styrningen så kan det mycket väl vara att båtens hydraulik har börjat strula och då skulle jag vända mig direkt till en tekniker om jag vore ni. Det är betydligt enklare för en tekniker att åtgärda problemet om båten ligger på land jämfört med om den är i vatten. Anledningen till att jag kommer med det här tipset är för att jag själv gjorde misstaget att en gång lägga i min lilla skuta och det var ganska kraftig vind som drog tag i båten och rätt som det var så befann jag mig en bra bit från bryggan. Som tur var så kunde jag få hjälp av min granne som kunde komma ut med sin båt och dra in mig mot land igen. Så glöm inte att kolla igenom hela båten innan ni kommer för långt ut.